آرشام پارسی در تاریخ ۸ سپتامبر به ازمیر و در تاریخ ۹ سپتامبر به آنکارا سفر کرد تا با دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و سفارت کانادا دیدارهایی داشته باشد. دراین سفر و دیدارها با مسئولین مربوطه، شرایط پناهندگان، روند بسیار طولانی شدهی پروسهی اسکان مجدد، نگرانی پناهندگان از وضعیت نامعلوم و تاثیر انتظار طولانی بر شرایط زندگی پناهجویان و پناهندگان در ترکیه مطرح و بررسی شد.
دراینجا توصیههایی که نتیجهی ساعتها بحث و گفتگو بین آرشام پارسی و این مسئولین است با شما به اشتراک گذاشته میشود:
۱. برای پناهندگانی که در انتظار تأیید درخواست اسپانسرشیپ خود هستند:
پروندهی شما پس از تأیید درخواست اسپانسرشیپ به سفارت ارجاع داده میشود و قبل از آن سفارت هیچ اطلاعی از پروندهی شما ندارد لذا توصیه میشود با سفارت کانادا در آنکارا تماس نگیرید.
۲. برای کسانی که درخواست اسپانسرشیپ آنها تأیید شده و پروندهشان به سفارت کانادا در آنکارا ارجاع داده شده است:
سفارت برنامهریزی مشخصی برای انجام مصاحبهها دارد و هر سال در زمان مشخصی مصاحبه های اسکان مجدد پناهندگان انجام می شود لذا توصیه میشود صبور باشید و منتظر نوبت خود برای مصاحبه و آزمایشات پزشکی باشید.
در ضمن این موضوع را در نظر داشته باشید که پرسنل سفارت فقط مسئول رسیدگی به پروندههای پناهندگان نیستند. آنها باید درخواستهای ویزاهای توریستی، ویزاهای کار، ویزاهای دانشجویی و سایر پروندههای مهاجرتی از کشورهای مختلف و نه فقط ترکیه را نیز بررسی کنند.
۳. از تماس با سفارت خودداری کنید، مگر اینکه مطمئن باشید سفارت کانادا قادر به رسیدگی به درخواست شماست:
به تمامی افراد توصیه میشود از تماس با سفارت خودداری کنند.
برای مثال، اگر مشکلات پزشکی دارید باید به پزشک مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید اما ارسال گزارشهای پزشکی به سفارت روند پروندهی شما را سریعتر نمیکند. یافتههای جدید سفارت باید ابتدا توسط یک متخصص بررسی شده و سپس به سفارت گزارش داده شوند پس فرستادن گزارشهای پزشکی ممکن است روند بررسی پروندهی شما را طولانیتر هم بکند.
سفارت کانادا و پرسنل آن صلاحیت دخالت در مسائل حقوقی شما در ترکیه از جمله جلوگیری از بازپس فرستاده شدن به ایران و یا تسریع پرونده به دلیل موارد حقوقی در ترکیه را ندارند. پس مشکلات قانونی شما در ترکیه هیچ ارتباطی به سفارت کانادا ندارد. در این موارد باید حتما از یک وکیل ماهر کمک بگیرید.
۴. هرگونه ارتباطات اضافی با سفارت فقط زمان بررسی پروندههای شما و دیگران را به تعویق میاندازد:
ارسال درخواستهای غیرضروری به سفارت پرسنل را مجبور میکند تا به جای بررسی پروندهها و انجام درخواستهای ضروری، به این پیامهای غیرضروری و اضافی پاسخ دهند و زمان زیادی از آنها میگیرد.
لذا توصیه میشود از فرستادن هرگونه درخواستهای غیرضروری به سفارت خودداری کنید تا روند پرونده شما و دیگران سریعتر طی شود.